Sportmassage

Sportmassage is een manier om na inspanning het herstel een handje te helpen. Niet alleen sporters hebben baat bij een sportmassage, maar ook mensen die last hebben van stress, hoofdpijn en pijnlijke stijve spieren in bijvoorbeeld de rug en schouders. Of u nu sport op recreatief of hoger niveau; een regelmatige massage helpt bij een sneller herstel tussen de trainingen door. Bijvoorbeeld als u veel fietst, zwemt of wandelt biedt een sportmassage uitkomst.

De pre-activiteitsmassage is ook een vorm van sportmassage en is een goede voorbereiding op een blessurevrije prestatie. Ook kunnen mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

Teveel inspanning kan spierpijn en blessures veroorzaken. Soms beïnvloedt dit zelfs het werk, bijvoorbeeld bij een tennisarm. De spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden, wat zich kan uiten in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar ook bij een eenvoudige spierpijn kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan. De sportmasseur kan met een herstelbevorderende post-activiteitsmassage een rol spelen in het voorkomen van blessures.

Wat kan een sportmassage voor u doen?

  • Na inspanning het herstel bevorderen;
  • Ter voorbereiding van een blessurevrije prestatie;
  • Ter behandeling van blessures;
  • Het losmaken van pijnlijke, stijve spieren.

U kunt kiezen uit diverse behandeltijden. Let wel: een verkorte behandeling van 25 minuten is alleen voor 1 lichaamsdeel (bijv been, arm of onder- of bovenrug, nek- en schouders).